budak comel =D

sambungan entri 8 disember ^^

hai assalamualaikum :)
korang ingat x pasal entri yg aku wat sempena hari jadi aku tu , kononnya :P
hahah , bajet nya lah budak wahidah ni . . kalau yg ada baca tu ingt lah kowt . . kalau x tahu sokay lah :)
kalau x baca lagi g lah baca , kalau rajin lah , hehe . . nah tengok lah entri tu kat sini :)

acctually masa tu x amek gmbr manyak2 . . gambar tu pown aku copy dari hatta nya blog . . nih hah blog dia :D x de sape bwk kamera that day , sob2 . . T_T yg ada pown fon hatta , sebab tu lah gmbr x banyak . . nih aku nk tmbh ckit gmbr masa haritu :) heee . . aku amek dari fon kak ct . . ngeh ngeh :D

nah tengok lah gmbr nya :)

 me me me me me me :D

 me againnnnnn :D

 my dish :D

 butter prawn , sedap keyh sedap :D 

 kak ct , hehehe :D

 mak kita :D

ayah kita ngan adik kita :D


a day with them :)

kita mulakan entry kali ni dengan bismillah :)
hai assalamualaikum , bertemu kita sekali lagi di entri wahidah , eceyh mcm entri jameela kononnya xD
okay , harini i nak story pasal what happen on last tuesday , heee gedik2 gtu xD
okay serius serius *wat muka serius* hahaha , x boleh lah der xD aku x leyh wat muka serius , heeee . . 
acctually boleh je kalau nak , lalalalala

what happen on that tuesday ? a day before wednesday and a day before PMR student get their result xD
terabur english , hahahah , mapuhh arh xD
okay , setelah sekian lama rancangan nak keluar dipostpone kan kerana sedikit masalah dalaman :P , la ni baru kitorang dpt keluar bersama together gether ke sunway pyramid , sunway pyramid keyh bukan sunway lagoon , jgn salah lak xD orait , seperti perancangan aten , azwa n azeri akan dtg umah aku , hatta x yah lah ckp -.- aku akan g amek zaf kat umah dia . . aten dh dtg umah aku pepagi , hahah . . aku pun belum mandi lagi waktu tu . . aku cepat2 mandi , cepat2 siap , g kedai beli roti tapi roti x sampai ag , aku hampa -.- pastu msg azwa ckp dia lambat padahal azeri pown x dtg lagi , hahah . . azwa menggelabah sebab sebelum mak dia nak dtg umah aku , mak dia menyinggah kat bukit naga dulu , lastnya , azwa kata suh amek dia kat umah zaf , hoho . . okay , for sure lah org yg paling lambat adalah AZERI -.- ish , selalu lmbt :P semua org dh siap , tggal dia je , pastu aku col dia , dia ingt aku main2 , ish budak ni , sepak nak ? -.- 
okay then kitorg gerak dari rumah lebih kurg kul 9 lebih cmtu lah , sampai sana lebih kurg kul 11 . . ktorg g tgok movie cte THE HOBBIT , x leyh tahan tgok 3D lak tu , duit aku bawak mang cukup2 je untuk tgok movie n makan -.- meh aku cte ckit sal movie yg aku tgok ni , cte nya pada awal agak membosankan sebab jln cerita nya agak lmbt , tapi masuk pertengahan dia dah best . . lambat betul nak tggu dia gaduh , aku dah siap menguap2 dah . . si zafirah x leyh tahan , dia dah tdo jap -.- 
lupa lak nak cte bape ringgit aku bawak g sunway , hahaha xD aku ckp kat dorg aku bawak 35 je , heee . . memang itu je yg tggal dlm purse aku :P tapi sebelum pergi , aku pinjam mak aku rm20 , aku ckp "nanti adik dah keje , adik ganti eh" xD ntah bila tah nak kejenya . . 

okay , lepas tengok movie , ktorg g solat dulu , susah gla nak jmpa surau nya -.- pas solat kitorg g makan . . makan kenny rogers , ha kan aku dah kata duit aku mang cukup2 je kan untuk movie n makan , pastu mang duit aku habis -.- lepas ktorg order makan , dak azeri n zafirah nak g main ice skatting , haih budak zaf ni , x reti main tapi nak main xD azeri reti main boleh lah . . azeri kan dia kan bagi kan aku kan gift ! haha . . dia bg aku keychain cute , teddy bear warna purple , n i love it , i'm just love it!! :D thanxxx azeri , meh syg ckit , hahahah xD pastu zaf bg donat 3 biji , heeee thanxxx zafff , syg zaff :D makanan dah smpi , ktorg makan2 , mcm bese aku lah siap paling lambat -.- siap je makan , terus cepat2 keluar , nak g tgok azeri ngan zaf main ice skatting , hee mcm best je . . kesian aku tgok zaf , sempat aku naik tingkat atas , dia masih kat situ . . kesian2 . . sementara dorang main ice skatting , pastu si azwa ngan naquib tah kemana tah hilangnya , aku aten n hatta g ronda2 cari kedai takoyaki , ngehngehngeh . . ktorang naik atas , tengok banyak gila kedai makan -.- terasa menyesal lak mkn kenny rogers td -.- lepas je selesai urusan jual beli , ktorg terus turun bawah n cari tempat duduk . . kebetulan ada tempat duduk yg best , baik punya :P x sempat aku nak borak2 panjang , zaf ngan azeri pown sampai , si azeri ajak aku g temankan dia cari makanan , dah puas main lapar lak ye . . so , aku ngan azeri pown g lah pusing2 kat atas g cari makanan . . then dia beli kebab , dia belanja aku gak , aku malu2 , tapi org dah nak belanja kan , terima jelah , eceyh xD aku makan kat umah , mkn ngan adik aku , hoho . . sedap ~ aku suka :D heeee . . that time ayah aku dh col dah . . okay , ktorg balik petang , n penat sgt but happy sgt . . i'm not that happy acctually coz i have my own problem that time :) 

aku dh x tahu nak cte apa lagi dah . . dah lah x bawak kamera . . azwa tanya "ko x bawa kamera ke wa ?" aku ckp "x de spe suh bawak , so x bawak lah *buat muka x bersalah*" :P

means x de gmbr untuk entry kali ni , k bosan -.- 

*sedih sebab awin x dpt ikut T_T*

tanggungjawab ? :)

hello , hai , assalamualaikum , good evening n salam ukhuwah ^^
apa lagi yg wahidah ni nak membebel agaknya kan ? ihhik ^^
x de apa lah , aku bukan nak mengarut atau mengorat di sini . . k merapu plus merepek -.-

nak share satu story . . :)

this things happen when me n my family going back from hanging together at KL , eceyh nk speaking konon , puihhh :P okay , cmni masa tu kitorang g jalan2 kat kl , bukan g mana pown . . kitorang g usyar kenanga wholesale then g jalan tar beli tudung , aku beli 3 , hehe . . apa yg ada kat kenanga wholesale ? alah , dia mcm GM , beli borong baru dpt murah . . memang ada mcm2 kat ctu , n banyak tingkat . . tapi aku cepat bosan -.- lastnya x de beli apa pown kat ctu . . balik tu ktorg g jalan tar , dorang repair jalan lah kat dataran merdeka . . apa yg special nya dataran merdeka ialah tempat tu sgt bersejarah sehinggakan pelancong2 yg dtg kat cni mesti nak pergi dataran merdeka n tangkap gmbr . .  x caye ? korg g arh dataran merdeka , percaya atau x korang mesti akan jumpa pelancong :) dataran merdeka adalah salah satu tempat menarik yg pelancong nak pergi :) believe me :) okay , kat jalan tar x de lah ramai org sgt tapi jalan sesak -.- kedai kat sana tutup maghrib . . seharian bekerja , penat owhhh :P mak aku sempat beli 3 helai baju , sehelai tudung , adik aku punya pown sehelai gak then aku 3 helai tudung , hehe ^^

okay balik tu kitorg singgah kedai makan kat kampung jawa , x turun pun , beli makanan untuk nenek je . . dalam kete tu lah perkara ni berlaku . . aku jujur aku ni jenis yg suka nak tu nak ni , tapi aku x kisah dpt atau x , tapi mana ada org yg x nak benda yg dia nak x dpt kan . . ? mesti lah dlm hati tu nak tapi aku x kisah sebenarnya :) aku ckp kat mak yg aku nak makan sate , sebelum tu aku ada minta benda lain gak , hehe . . pastu mak aku kata  "ko nih dik , kalau ko ckp depan ayah , mesti ayah nak tunaikan . . tapi masalahnya ko minta x kena dengan masanya , ko ingt jdi orang tua perkara yg senang ke ? susah tahu x , nak tunaikan apa anak minta , kalau duit nya ada x pe , ini x de , lain kali je lah . . ko ingat ayah ko tu sentiasa berduit ke ?"
uwaaaa , nak nangis :'( okay , sedih bila dengar mak ckp mcm tu , sob sob . . okay dah cukup2 . . iktibarnya ? tanggungjawab ibubapa ni besar sebenarnya , dorang bukan je kena bekerja untuk cari duit , dorang nak sara kita , bayar itu , bayar ini . . belum masuk anak kecik lagi , dorg duk merengek-rengek minta yg bukan2 , biasalah budak kecil , dorg belum boleh berfikir dengan matang lagi , so kita yg dah besar , dah boleh fikir ngan matang n dh boleh buat keputusan sendiri pown kan ? fikirlah yg mak ayah bukan nya keje cop duit . . hikhik , dah boleh berfikir ngan matang ke belum ? hahah xD 

perkara yg berlaku tu berdasarkan apa yg benar2 berlaku , ibu bapa dah jalankan tanggungjawab dorang , so kita sebagai anak pown mestilah jalankan tanggungjawab kita . . hormat ibu bapa , patuh ngan dorang , x susah kan ? yeah , aku ingat lagi , tarikh 12 oktober 2012 , aku baru balik dari hospital , ayah aku tanya , aku takut nak jawab , selang beberapa hari mak aku tanya mcm mana hari aku kat hospital . . family aku nasihat mcm2 , air mata ni asik keluar je :') mak , adik akan dengar ckp mak , adik akan dengar . . 
maafkan adik mak sebab x dengar nasihat mak , ayah , maafkan adik :'(
adik x contact dia lagi dah , lagipun ini yg dia nak . . adik dh ckp kat dia yg adik akan pergi , adik akan pergi :'( adik akan dengar ckp mak , adik akan dengar , adik x kan backup dia lagi dah , x kan . . insyaAllah :'(

okay , masuk yg bawah2 je dah merapu -.- abaikan jelah kalau x fhm :')

dah , tuh je kowt :)

p/s : hari ni hari jadi kak farah . . happyy besday kak farah , cun selalu ^^

tengok mata kita xD 

 muka minta penampor xD

 heee ^^

si gedik wahidah xD

mak ayah yg awesome , love them damn much more than everyting :*

8 disember 2012

what happen on that day ? o.O
hohoh , ni nak cite ckit lah apa yg jadi pada tarikh dan waktu yg sama seperti tajuk entry di atas :P
okay , let's begin the story :D

malam sebelum tarikh tu , means masih 7 dec lagi , oh ya , 7 dec hari jadi fih kree , hohoh . . 
tak , bukan pasal dia yg aku nak cte -.- aku nak cte pasal apa yg terjadi malam tu . . 
plan aku dan kawan2 aku untuk keluar ke sunway dah dirancang berabad lamanya , eceh tipu je yg berabad tu , hoho . . rancangan nak keluar tu memang dh rancang lama pown tapi terpaksa dicancelkan atas sebab musabab yg x dpt dielakkan *actually boleh dielakkan kalau nak* ayah aku x dpt hantar aku dan kawan2 aku g sunway sebab ayah aku g main basikal kat melaka . . senyap2 je dia rancang tetibe mlm tu dia kata dia nak g main basikal , ada pertandingan . . fuhhh , sedih aku dowh . . benda rancangan ni dah lama . . ha , aku x kisah lah , benda dah jadi pown kan . . sepanjang malam tu aku bersedih , hati ku sungguh kecewa mengenangkan semua itu *ayat minta penampar* :P bila ayah aku tak dapat hantar , aku rancang plan lain lak . . tak menjadi jugak , semuanya rancangan x menjadi , lastnya aku dh penat , aku dah x leyh fikir , kepala aku dh sakit dengan menangis nya lagi , memang x leyh fikir arhhh . . kesakitan tu ditambah lak ngan satu berita yg sumpah mengejutkan aku , bertambah-tambah sakit dan kecewa . . yg psl berita yg aku baru tahu tu , aku malas nak cte , aku mls nak buka aib orang , karang kalau aku dapat slh informasi aku dikira memfitnah . . so , better aku x yah cte :) 

lastnya , hatta plan satu rancangan untuk tolong puan zainah dekat sekolah . . itu jelah rancangannya , aku on je lah . . aku col aten , erm maklumlah dpt free col , kekeke . . aku col aten , tanya sama ada dia g skolah atau tak . . pastu aten kata dia  x g sebabnya dia demam , kesian aten , suara dia pown memang mcm orang sakit tenat *tipu lagi* :P okay , aku ngan hatta pown gerak g skolah , cik mokhtar yg hantar . . sesampai je di sekolah , aku tengok si hatta ni busy bebenor . . ada je panggilan yg masuk kat fon dia tu hah , pastu msg2 , aku nih bukan nak kata apa lah tapi agak pelik bila hatta bermsg2 sebab dia selalu x de kdit xD sorry ta . . tapi kan aku memang x ada perasaan syak wasangka langsung kat hatta hari tu . . cikgu sampai , ktorang terus g kelas 3 abqari , pinjam kelas ye dik oi . . duduk lah buat keje , tapi si hatta x habis2 ada org col , aku siap ckp lagi "kau nih asal busy sgt ni?" . . rupa-rupanya disebalik kesibukan dia tu , diorang semua dah rancang satu surprise besday yg baik punya  . . aku pown x perasan . . -.-

aku tengah busy dengan laptop tbe2 dari belakang aten , azwa , zaf , awin masuk kelas n nyanyi kan lagu HAPPY BESDAY untuk aku , wahhhh sweet nya korang , heee :'D terharu meyhhh :'D hatta pown terus kuarkan pinggan ngan cawan dari beg di , fuyoohh aku x perasan pown , nasib baik aku x check beg dia , kang terkantoi sume xD sebelum potong kek , cikgu ajak ktorang g KFC , cikgu belanja , heee awesome :D jimat duit ktorang sume , ekekeke :D tengah ktorang duduk melepak berlima , asrul datang duduk ngan kitorang pastu dia hulur RM10 sebagai tips , hahah x de lah . . dia kata buat beli duit topup , heee :D fuyoohh , bukan senang nak dpt hadiah dri asrul :P kfc yg dijanjikan sekian lama pown x dpt2 lagi , hahah xD

balik dari sekolah tu kitorang g melepak kat rumah aku lak . . ktorang lepak kat luar , cerita2 , gossip , gelak2 . . hahah . . mcm2 yg ktorang borakkan :D

then petang tu lak , ayah ajak g makan luar , ayah belanja makan kat MOHD CHAN , heee best nya . . dpt makan makanan faveret aku , heee , sodap eh :D menu dia , nasi goreng seafood , nih aku yg mkn lah . . then , ade order butter prawn ngan most special SHARKFIN SOUP . . k sedap weyhhhhhh , tak tipu . . k , aku mang suka makan kat restoran mohd chan , alah dekat je , kat kota kemuning je :)

dah lah , tu je kowt yg aku nak cerita , mls nak cte manyak2 , heee :)



gmbr ni x de kena mengena ngan semalam xD 

"happy old day kakwek , we <3 you " keluarga je leyh panggil aku kakwek , so dorang tu keluarga aku :D

adik manis zafirah xD dan kakak cun azwa xD 

them n me <3 hatta x de :/ 

me and zaf :*

my activity :)

seharian aku mengerjakan blog ni tapi mcm x de pape perubahan je . . lebih kurang aje -.-
aku g jengah blog kak lyssa , aku berkenan tengok dia punya cursor , cam cute je , heee . . aku nak cursor cam tu gak . . hah , tu yg aku duduk menghadap komputer mengerjakan blog aku ni . . aku tengok tutorial dia mcm mana nak wat cursor mcm tu tapi dia kata kena pakai photoshop . . aku memang ada photoshop tp x tahu lah aku . . so , aku try gne pixlr.com . . jadi lak , hewhew :D penat dowh buat benda alah tu , tapi bila dah reti buat keje nak buat je . . heheh . . biasalah , manusia mana penah puas , hey tapi aku jenis yg suka mencuba mencuba dan mencuba . . kikiki . . kadang2 apa yg dicuba tu x membuahkan hasil pown , sekurang2 nya mencuba drpd x mencuba langsung pastu dok mengharap benda tu ada depan mata . . halo , x gentle lgsung keyh -.- ayat nak poyo je :P biarlah :P

erm , korang ingat x esok berapa hari bulan ? ihhik :D alah , x ingat ke buat2 x ingat ? okay2 , cuba ingat balik . . heee . . x ingat gak ? ermmm , x pe lah kalau x ingat :/ *ayat merajuk*
hahah , sepak sikit muka aku , aku izinkan tapi kali ni je , kalau hari lain kau sepak aku memang minta penerajang sulung dari aku tapi disebabkan aku nih anak kedua , so angah lah -.- errr *krik* *krik* hahah , lawak x menjadi xD dah2 wahidah sila tutup muka dan sudah2 lah mengarut kat blog ni . . heeee , k tata :D



hilangmu tiada ganti :'|

assalamualaikum and good evening :)

Duduk nya aku di sini , dihadapan komputer bersaksikan awan mendung yang telas menitiskan air hujan untuk keberapa kalinya tah . . dalam kesejukan ini dan keadaan rumah yang suram kerana x buka lampu , ingin aku menceritakan perihal keluarga yang masih lagi bersedih kerana telah kehilangan seorang ahli keluarga . . hmm , pemergiannya disambut ilahi memberi tamparan yang kuat buat keluargaku . . kehilangannya x dijangka , pemergiannya terlalu pantas . . bersedia atau tidak , terima atau tidak , kami sekeluarga tetap harus menerimanya . . itu semua ketentuan ilahi . . Allah lebih menyayangi pakngah :'|

That day , hari sabtu pagi2 , aku dan keluarga terus bergerak pulang ke kampung dengan tujuan untuk hantar akak aku balik U dia kat UITM segamat n untuk melawat pakngah yang sedang sakit di Hospital Sultanah Nora Ismail , Batu Pahat . . perancangannya hantar akak aku dan terus balik kampung tapi kakak aku nak ikut balik kampung gak sebab nak lawat pakngah .. so , lepas dah settle pendaftaran akak aku then kemas katil dia sume , ktorang terus gerak ke hospital . . semua ada kat hospital . . sesampai je kitorang di hospital ,   kebetulan family mak anjang pown sampai gak , so ktorang masuk same2 ke bangunan hospital yg baru . . since aku agak FOBIA dengan hospital , jantung aku berdebar2 dan segala memori aku tentang kejadian di hospital pd tanggal 12 oktober 2012 terus menyusup ke dalam fikiran dengan lajunya . . tangan aku sejuk dan aku mula sedih . . aku kuatkan jiwa aku dan tabahkan hati aku , aku kuat , sedara mara aku ada dengan aku . . sampai je di tingkat 4 , aku sedih melihat pakngah yg sedang tidur . . hati aku terdetik "Ya allah , kesiannya pakngah , beratnya dugaan yg dia kena tempuh , moga dia kuat " :'|
okay then , petang tu pakngah akan dibedah sekali lagi kerana paru2 nya ada jangkitan kuman , dia mengadu sakit bila nurse tu pindahkan dia dari katil , aku menangis , aku x sampai hati tengok dia sakit mcm tu . . aku x suka nurse lelaki tu , dia buat kasar sangat . . x suka x suka >.< kesian pakngah . . masa pakngah dipindahkan tu , aku tengok muka mak aku , mak tengah menangis , mata mak dah merah . .
lepas je pakngah dibawa ke bilik bedah , aku saudara mara aku terus turun bawah dan tunggu di balai pelawat . . sedara mara aku semuanya balik dan akan datang kembali esoknya , yang tinggal di hospital hanyalah aku , kak ain , makngah , mak uda , pak uda . . aku ngan kak ain duduk kat balai pelawat , yang lain pula tunggu kat luar bilik icu . .

Ahad , pagi tu aku ikut ayah aku g hantar kakak aku balik u dia . . lagi yg ikut adalah dayah , net ngan omel . . omel anak pakngah , satu2 nya anak pakngah . . makngah suruh aku gtau omel kalau dia nak ikut , ikut je lah , kalau duduk sini pun nangis je nanti . . dalam kereta mood omel agak baik , masih boleh bergurau2 lagi dengan kitorang , sekurang2 nya dia x rasa keseorangan n x rasa sedih sgt , hmm kesian kat omel :'/
petang tu ktorang sampai je hospital , omel ngan net trus naik wad icu . . dorang tunggu kat luar tu , aku dengan kak ain tunngu kat balai pelawat dengan dayah sebab dayah kan underage so x leyh naik . . ktorang temankan dia lah . . petang tu aku naik gak , ngan dayah sekali , bawak aje , peduli apa . . agak lama gak ktorang berkumpul depan wad icu pastu semua org turun , tggallah aku , kak ain , net , dayah ngan kak wani . . x lama pastu kak wani ngan dayah pun turun . . lama gak lah aku melepak ngan kak ain n net dekat luar wad icu tu . . kejap2 masuk tgok pakngah . . tunggu punya tunggu x de spe pown yg naik nak ganti ktorang . . then aku col mak aku tanya x de spe nak naik ke ? kalau ada yg nak naik , col dlu taw . . walau apa pun yg terjadi , ktorang x kan tggal kan tempat menunggu tu kosong . . sekurang2nya ada org yg duduk menunggu kat luar . . even ktorang x leyh wat apa , but itu semangatnya , semangat untuk bg pakngah kuat , sekurang2 nya pakngah tahu ktorang sentiasa ada dengan dia, berikan kekuatan untuk dia berperang dengan ajal yg memanti . . :'| 

Hendak dijadikan cerita , mak aku col suruh ktorang turun , so that , makngah boleh naik gantikan ktorang lak . . ktorang bertiga pown turun . . smpi bwh x de spe nak naik duduk kat luar wad icu tu . so aku ngan kak ain pown naik . . dan TETIBE nurse telefon makngah suruh makngah naik , semua dah risau , semua naik , tinggal ayah aku dengan dayah je kat bawah , jaga beg . . makcik dah balik . . sampai je kat atas , doktor kata mesin dah x boleh terima badan pakngah , semuanya tendang balik , badan pakngah makin lemah dan lemah . . semuanya menurun . . doktor kata peluang untuk pakngah survive hanyalah 24 jam . . aku x mampu nak bendung air mata ni lagi , aku terus menangis , melihat omel menangis buat aku tmbh sedih , aku pujuk omel , tapi aku sendiri x mampu nk kawal air mata aku dri terus mengalir . . nuyun col aku supaya aku kuat dan jgn bersedih depan omel . . nuyun suruh aku pujuk omel dan beri kekuatan dekat dia . . yun x kasi aku menangis depan omel tapi apakan daya :'| sorang demi sorang masuk wad icu tengok keadaan pakngah . . lepastu lagi ramai yg datang nak tengok pakngah , makcik smpi berpatah balik . . mak x jd nak balik . . semua jadi risau . . tapi semua sempat jenguk pakngah sebelum pakngah menghembuskan nafas terkahir . . 

Aku jadi risau bila omel disuruh masuk oleh makngah . . semua terus berdiri n tunggu depan pintu wad icu . . x lama pastu , sekuriti tu bagi ktorang semua masuk . . masa tu keadaan pakngah dah nazak . . doktor tengah buat sesuatu untuk selamatkan pakngah tapi apakan daya Allah lebih menyayangi pakngah . . bila ktorang masuk dlm wad tu , tengok jantung pakngah masih berdegup . . kitorang ingtkan masih ada peluang ni ,. rupa2nya tu hanya lah mesin yg menyebabkan dada pakngah masih bergerak . . semua hampa . . doktor tu buat ktorang berharap dan buat ktorang keliru >.< segala urusan jenazah diuruskan di hospital . . cuma solatkan jenazah je dibuat di rumah makcik . . 

Rasanya cukup kowt untuk entry kali ni . . doakan semoga arwah pakngah tenang di alam sana . . rindu pula dekat atok . . :'| jom kita sama2 sedekahkan Al-Fatihah buat arwah atok dan pakngah . . 

Buat keluarga : jangan terus bersedih , yang da pergi tu kita hanya mampu mendoakan , kita yg hidup perlu teruskan kehidupan dan mendoakan yg telah tiada . . La Tahzan . . omel , banyakkan bersabar eh sayang . . jgn sedih2 eh . . ktorang ada ngan omel , akak ada ngan omel :')

p/s : kubur arwah pakngah betul2 sebelah kubur arwah atok . . 

best buddies ever :)

tadi hatta minta cdgn untuk title entry dia yg seterusnya , aku bg nama aku , then terus dpt idea nak update blog sal best buddies ever ni :)
aku nak cerita pasal sorang je , dalam ramai2 best frens aku , aku nak cte sal dia ni hah :D most special guy after my dad :)

let's begin my story :) 

DIA dan aku adalah sebaya , kitorang mula berkenalan masa 6 tahun . . aku ingat lagi dia dtg ngan ayah dia , mak aku suruh aku berkawan ngan dia , masa tu kecik2 lagi , mak aku suruh aku bg jambu kat dia , kalau x silap lah , hehe . . since that , ktorang berkawan :D masa kecik2 , macam permainan kitorang main . . kitorang main masak2 , main khemah . . paling x lupa kitorang masak air belakang rumah cik esah . . ktorang cari batu bata tu then gne sos yg besar tu , rasanya lah . . isi air , then masak air tu , hahah . . pastu aku kena marah ngan mak n ayah sebab main api . . :/
okay , then ktorang main yugi oh . . dulu kan popular cerita yugi oh , yeahhh awesome , aku suka main kad yugi oh , heheh :D nak dijadikan cerita , dekat anjung rumah aku ada tangga , lepastu kat tangga tu ada pemegang , alah yg kat tepi tu lah , g tengok sendiri lah kat rumah aku :P aku duduk dekat atas benda tu , dia duduk dekat sebelah lagi satu , bertentang dengan aku . . kitorang main bertukar2 , hahah . . bila turn aku , aku keluarkan kad yg hebat then aku cakap "BERTUKAR" smbil letak kad dekat tombol depan aku tu . . alah , susahnya nak fhmkan keadaan tempat tu , hahah . . sokay lah , t dtg umah aku , aku tunjuk keyh , t aku jadi pemandu pelancong , hoho ;D
okay , ktorang ada gak main cikgu2 , aku jd cikgu , hewhew *hai , nama saya cikgu wahidah* xD ekekeke 
masa sekolah rendah kitorang x pernah satu kelas , yeahh seriusly :P masa darjah satu , aku sekolah petang dia sekolah pagi , so memang x jumpa ah . . aku selalu nak bertembung ngan dia tapi x penah bertembung , tiba2 satu hari tu , aku bertembung ngan dia . . heheh , senyum sampai telinga bila nmpk dia :D masa tuh kecik lagi , omey je , k stop perasan ye :P 
ktorang satu tempat tuisyen , bila parents dia tahu aku tusyen kat tempat aunty n tempat tuh bagus , parents dia pun masukkan dia tusyen kat tempat same ngan aku , heee :D so , kitorang jadi bertambah rapat , hey best friend forever lah katakan , heee :D mesti lah semua nak sama , hahah xD masa sekolah boleh lah aku setaraf dengan dia , kitorang dpt result UPSR sama , dia 5A aku pun 5A . . ha , nmpk x keserasian nya tu ? xD 
masuk je sekolah menengah , aku dah x setading dia , dia pandai , aku x berapa . . masa PMR dia dpt 8A , wah pandainya dia , cemburunya tengok kepandaian dia :/ teringin nak jadi pandai n awesome cam dia . . mak aku selalu banding2 kan aku ngan dia , tapi aku x kisah . . sebab dia memang pandai , x disangkal lagi :) 

semoga SPM ni kita dpt result same eh :) 

dah lebih sedekad kita berkawan baik , susah senang kita lalui bersama , aku harap persahabatan kita akan kekal sehingga ke akhir dunia . . aku sayang kau ketat2 weyh , teman sepermainan ku masa kecil , teman seperjuangan ku masa sekarang dan selamanya . . :') 

HATTA , jom kita raikan persahabatn kita yg dah lebih sedekad ni :'D

hatta n me :')

Balong :D

okay , tajuk entry kali ni ialah balong :D
hehehe , dah nmpk dah cahaya2 coolblog yg kat Carrefour Batu Pahat tu dari jauh , heee :D
okay , let's start the entry now :)
sambil menaip sambil menunggu game kat FB ni loading lembab sgt -.-

okay , siapakah dia gerangannya yg ada pada tajuk entry aku kali ni ? hoho . . 
dia adalah abg saudara aku , kitorang rapat , suka share cite , tapi lagi banyak aku share cte kat dia , dari dia share cte kat aku . . hoho . . acctually bukan kat balong je aku selalu share cte , kat kak ain , kat yun pown aku selalu share cte , tapi balong lebih tahu jalan cerita yg aku cerita tuh , hee :)
ussualy , benda yg aku cte kat dia adalah psl kawan2 aku , pasal si dia jejaka idamanku sejak dari 12 mac 2012 :D hehe , korang x tahu kan ? eh adalah , heee :D 
balong baik , dia x kedekut , dia selalu nak main ngan rambut aku , tapi aku x bagi , hoho :P
orang tertentu je boleh pegang rambut kita , orang tertentu tu adalah jejaka idaman kita tu lah , ihhhik , gatalnya xD our faveret thing is taking picture together , hewhew :D bukan ktorg dua je lah , family ktorg memang suka bergambar , hehe . . 
kadang2 aku geram gak ngan balong ni >.< dia nak aku share jejaka idaman aku ngan dia , hey mana boleh , he's mine :P 
hahah , nasib baik dia x de nombor jejaka idaman aku tu , fuhhh lega nyah xD
dah lah kowt cte sal balong , heheh . . yeayyyy COOLBLOG !! xD

here's some pic of him :)

 me and him :)

 him :)

 him and his friend :)

him :)

we together :D

kembali menyinar :P

eceh , tajuk entry x nak kalah , :P
apa kena mengena entry ngan tajuk entry? , erm x de ape pown sebenarnya , hihi . .
lama menghilang kan ? busy lah , SPM lah katakan . . n now dah pulangkan buku teks baru lah rasa bebas sikit . . yeah , tadi pagi baru pulangkan buku teks . . 
now tinggal tunggu ayah keluarkan duit daftarkan aku lesen :P wah senang betul hidup , dah besar panjang pun masih duk mengharap duit ayah . . hihi . . biasalah anak manja  , k tu tipu :P
x tahu lah bila nak amek lesen , kalau boleh nak amek saing ngan dia . . okay2 x maw cte psl tu . . 
nak cte psl my upcomming birthday , hewhew :D
yeahhhh ! 8 disember ni my birthday ! awesome ! :D
x tahu lah ada orang ingat ke x . . :/ x leyh lupa masa sambut besday kat kampung . .
jom kte mengimbau kenangan lalu :D

once upon a time

Ada sekali masa kecik2 dulu sambut besday besar-besaran kat kampung , rasa mcm puteri lak , dengan gaun warna biru , wah seronoknya . . Banyak makanan atas meja :D ada kek dua tingkat , heee :D Dapat gift dari balong , korang ingat x dulu pernah popular buat nama guna tali , alah yg guna batang aiskrim tu , ingat x ? ingat ? Kalau ingat bagus lah :D Hah , dulu balong bg aku benda tu lah sebagai hadiah , alah masa kecik2 dulu kalau org bg apa2 pun , mesti batak gila vavi lah kan , hahah betul kan ? Punya lah aku batak waktu tu , aku jumpa balong je ckp terima kasih , jumpa lagi ckp terima kasih , hahaha xD Asik ckp terima kasih je . . Again , kita nak ucap terima kasih untuk hadiah tu ye balong , thanxx long :) 
Kisah ni masa besday aku , aku nak cte satu lagi kejadian , masa ni besday adik sedara aku , kitorang panggil dia adik net , heee cute kan nama tu ? Cute cam orangnya . . hahah , dah jgn nak perasan lelebih ye net :P Okay , bermula lah kisahnya . . cerita nya mcm ni , masa besday net , mcm2 permainan dijalankan . . That time ktorg main game kotak beracun , hah ingat lagi x game tu ? game tu memang best , best sebenarnya kalau reti main . . tapi aku T.T Eh , aku reti main sebenarnya tapi masa tu kan masih budak2 lagi so , korg jgn pertikaikan apa yg bakal aku ceritakan ni ye :P Lagu dimainkan dan kotak puaka tu mula bergerak dari seorang ke seorang , tibe2 lagu berhenti dan kotak tu berada betul2 pada tangan aku , huh jantung aku mula berdebar2 . . Bila aku baca kertas tu , aku dah x tahu nak buat apa . . Seperti arahan dalam kertas tu , aku kena lempang diri sendiri sebanyak 5 kali . . Diorang semua tunggu aku laksanakan tugasan tu . . Nak tahu x aku buat apa ? hahahah xD malu lah weyh . . X pe lah , aku cte keyh :') Hm , bila semua orang mendesak aku untuk lempang diri sendiri , aku terus menangis , hahaha . . xD Aku x leyh wat weyh , bila x leyh wat automatically aku terus out T.T Aku terus berlari kat mak aku , tutup muka >.< Arghhhh , malunya weyhhh . . bila ingat balik kejadian tu , aku terfikir ish knapalah kna memalukan diri mcm tu , kenapa x lempang je diri sendiri , bukannya susah sangat pun , arghhhh >.< Okay cukup cerita psl tu , heee :D

Dekat bilik yun ada satu gambar yg dah diframekan , gmbr masa ktorg muda2 dulu xD gambar sepupu2 , semua ada , masa tu adik aku pun dah ada . . Sekarang semua dah besar , dah masuk u , ada yg dah kahwin , hmm aku bila lagi nak kahwin ? xD haha gatalnya xD Teringin nak tgkp gmbr mcm tu semula , ikut susunan yg sama . . :) Hmpphhh , rindunya kenangan masa kecil dulu :')

cukup lah cerita sampai di sini . . kita jumpa di lain entry :D

sedikit gambar buat paparan anda semua :)

*ni semua gambar masa kenduri cukur jambul anak abg haris :)

 me with kakak :)

me with dayah :) 

sepupu-sepapat tapi x cukup . . ada lg ni :) 

adik net , kakak , kak ain :) 

 kakak , yun , kak farah , me :)

dayah , kakak , hey that's me yg kt belakang tu xD , balong :)

 me with bangah :)

anas , rizqi (ahli baru dlm keluarga , anak abg haris) , muaz :)

marah ni marah ni , takut x ? xD

harraz rizqi :D *meh , come to aunty meh , eceh xD*

Menangis Jalan Terbaik

terasa malas nak update entry tapi gagahkan diri menaip smbil menangis . . 

assalamualaikum :)
*senyum x bererti gembira*
kul 8 lebih tadi aku g rumah anis nak amek gmbr yg aq minta dia cucikan . . 
rumah die dekat ngan kedai gmbr , sbab tuh suruh die g cucikan . . 
ntah knapa terasa excited sgt nk amek gmbr tuh cepat2 . . 
rasa mcm dh susahkan anis lak , anis sorrryyyyy ehhh . . =)
aku g umah anis dengan hanya memakai baju kelawar warna biru n bertudung hitam . .
*itupun nak cte*
alah , cte novel tuh boleh je cerita sume :P
*wahidah,ini bukan novel*
okay forget about it . . 
rasa berdebar2 bila pegang gmbr tuh , perasaan gembira tuh x terkata -.-
tengok ckit2 je masa dlm kete , yelah takut ayah nmpk , =)
smpi umah terus masuk bilik , belek satu demi satu gmbr tuh .  .
terasa diri sgt comel . . *perasan*
1 gmbr diasingkan n selebihnya aku tunjuk kat mak . .
aku naik bilik semula lepas mak dh tgok gmbr2 tuh . . 
aku duduk tatap gmbr lagi 1 yg aku x tunjuk kat mak tuh . . 
renung gmbr tuh lama2 , senyum sorg2 , n annoying part is aku kiss gmbr tuh >.<
shuuttt diam ! korg je tahu , org lain x tahu :P
n suddenly my tears fall n can't stop falling . . 
teringat msg die , die kata ingt "ingt nih smpi bile2 , ex ***** ada 5 termasuklah weyda"
okay , aku ingt msg tuh . . n msg yg dia kata mama die tanya psl aku . . :)
dia kata nak fokus kat spm tapi hmmm . . 
biar hati aku berbicara sekarang . . 
berbalik ke gmbr td . . aku serakkan gmbr2 tuh atas katil . . tapi mata aq tetap ke 1 gmbr tuh . . 
hari2 yg aku lalui okay je  . . hanya x okay bila aku mula rindukan die . . 
sebab aku akan mula menangis , menangis , menangis smpi aq terlena . .
x de apa yg aku leyh wat , berdoa , solat , menangis . . 
itu jer . . aku x leyh nmpk die , aku cuma minta allah tlg jagakan die je . . 
bila aku rasa nak tahu psl die , aku x dpt tanye sape2 . . 
mampu doakan yg terbaik untuk dia . . 
tapi apa yang aku tahu is . . . . .
ermmm , biar aku sorg je yg tahu . . 
assalamualaikum , that's all . . 

ikut suka hati aku lah nk upload gmbr apa pun -.-

abaikan msg aku bukan cara terbaik untuk aku tenang , it's may getting worse sygku

my activity today

harini lain dari biasa , x tahu apa yang lainnya tapi aku yang rasa sendiri lainnya . .
urm , pape jelah . . =)

macam biasa , pagi2 bangun siap2 nak g sekolah . . mak dah sediakan botol air nak bawa g sekolah . . rini aku pakai baju sukan sebab ada subjek PJ tapi cikgu x ade pun sebab cikgu g kursus 1 bulan , nak naik pangkat letteww . . heee . . sampai sekolah selalunya aku g kelas ibnusina lepak2 , tengok ikan , bagi ikan makan . . ha, dorang bela ikan laga dalam kelas , dah mcm AQUARIA dah, hahah, k tuh tipu -.-

tapi pagi tadi aku x lepak sana pun , aq membuta dlm kelas , ngantuk woi, zzzzzzzz -.-
pagi2 belajar addmath , cepat masuk , erm masuk lah sgt kan , hoho . . then belajar bio, pastuh sejarah . . rehat aku g kiosk beli roti je . . tuh je duit yg aq tggal -.- ada seringgt je dlm beg duit , sedihnya T_T duit dh habis wat beli topup -.-
itu cerita pagi tadi . . 

skang aku nak cerita pasal petang tadi . .
harini ahli2 kiosk GANTANG EMAS SDN BHD ada match futsal lawan ngan bebudak kiosk TDSB , tuh syarikat tahun nih . . dorg kata nak lawan dari kul 4 sampai 6 , hurmm hareemmm , kul 4 lebih pun sume x smpi lagi -.- alah , budak2 form 5 je , budak form 3 x ajak, malas , hahaha . . aku sorang je pompuan , dah hatta g aku mestilah g . . wakil GESB ialah haikal,sharil,muaziman,fakhri,dedi,badrul,hasyiem,hazim . . eh terlupa lagi sorang hatta , coach tuh , jgn memain , hahahah . . .coach yg x henti2 membebel , wekkkk :P hahahah . . aku sebenarnya x tahu pun berapa gol dorg jaringkan . .

tuh je nak cte , hahahah . . macam tergantungkan cerita nih ? jalan cerita nya aku x berapa nak ingat wlupun aku sendiri yang mengalami , hahaha . . t aq dh tahu jalan cerita , aku smbung certa nh keyh , heeeee . . . 

k tuh je , tata =)




tetibe terasa nak masukkan gmbr nih , huhuh

* HAI *

hai , lama x update blog :/
rindu lak . . =)

ade org rindu weyda x ? ihhik
*sumpah gedik*
raya dah lepas , nak tengok gmbr raya x ?
ihhik , malu lah >.<
hahaha
nak cerita psl raya lah , raya dh habis lama , bru nak start cte -.-

raya pertama :
mcm biasa , smbut dengan nenek kat sini dulu , lepas tuh kitorang sefamily g rumah maklong , beraya kat sana , ada chocolate >.< wuuu , teruja , chocolate yg mcm air terjun tuh hah , yg mcm kt kedai yg kt jusco tuh , hah mcm tuh lah , heeee . . pastuh raya umah neksu , umah nek gayah , rumah nek ibin , yg dekat2 ngan umah je . . balik rumah , rehat2 jap tbe2 ada kete mak anjang , yeayyyy family mak anjang dtg . . dorg beraya kat kl pastuh dtg lah beraya kat cni . . awesome kowt sebab first time dorang dtg beraya kl masa raya pertama . . selalu raya kat kampung , tapi atok dh x de :'( 
kemas2 baju nak balik kampung , even atok dh x de , tetap balik kampung masa raya pertama . . ktorg gerak petang , gerak ngan family mak anjang sme2 . . singgah R&R tgkp2 gmbr pastuh berpisah , family mak anjang balik muar terus , ktorg balik batu pahat . . masa tuh kak yun naik kete ayah , tuh yg jmpe kat R&R tuh . . kitorg tdur rumah paklong belah mak yg tdi belah ayah . . smpi lebih kurg kul 1 cm tuh lah . . yg plng x leyh lupa , line MAXIS lembab gila dowh , hntr msg kul 1 esok pg kul 7 bru smpi msg nya , perghhhh sakit hati dowhhhhh >.<

raya kedua :
bangun pagi , gosok gigi , sarapan baru mandi , hahahah . . itu kebiasaan keyh bila di kampung . . jgn kata kat kampung lah , kt umah pun mcm gtu juga , x senonoh btul , heeee . . raya kedua kitorang tido umah makcik , 1 hari 1 rumah , tp umah makcik tdo dua hari . . petang tuh ktorg g kubur , bce yassin untuk arwah atok lelaki ngan pompuan , balik dri kubur terus g umah atok ner , atok kak idah . . mlmnya ktorg nak g karaoke , bile dh berkumpul rmi2 , mcm2 lh aktivitinya . . karaoke mhl gile , x jd nk g , lastnye ktorg tgok wyg midnight , wuuu awesome , heee ^_^ ktorg tgok cte S.A.M , cte kartun ape tah ngan the avenger . . x de lah tgok movie sekali bnyk mcm tuh , kak yun ngan aku tgok SAM , yg lain tgok 2 cte tuh lah . .

raya ketiga :
malam ktorg raya rumah pakngah . . aku x ske bju raya yg aq pakai mlm tuh sebab tuh mood x berapa elok mlm tuh -.- mlm tuh sptutnya tdo umah mak uda tpi diorg 1 family x de , g beraya mana tah , aku lupe , esoknya bru diorg balik . . 

raya keempat : 
pagi2 dh kna bersiap nak g beraya umah cik ros kat singapore . . segala mcm dh disiapkan , passport , dh siap isi borang sekali . . lama jugak lah perjalanannya . . aku pakai bju putih , heee , mcm nk kahwin je , ihhikkk . . ^_^ ktorg raya 1 rumah je masa kt singapore sebab cik ros x berapa sihat so die x leyh bwk ktorg g umah sedara yg lain . . masa kat sana , hariz pun kat sne gak , kan best klu berjumpa =) yer, die pun rmi sedara kat singapore , tgok , mcm ade kimia je kan kite dua nih riz , hahahah . . balik dri umah cik ros petang , jam woiiiii . . bosan gile duk dlm kete , dh siap brg bgun brg bgun tp x smpi imegresen gak -.- kuar je dri singapore , singgah R&R skudai, ktorg beli burger king mkn dlm kete , gelapppp . . hahah . . smpi btu pahat kul 10 lebih kowt . . mlm nya ktorg tdo muar . . smpi btu pht trus snggh umah mak uda . . 

raya kelima : 
di rumah mak anjang , as usual klu dtg muar balong mesti minta tlg ktorg tlg dia buat kuih , apam zigzag , sedapppp . . best buat kuih , heeee . . ktorg kna balik umah hri tuh jugak , masa tuh besday kak yun . . pak anjang beli pizza , wuuu sedapnya , pizza yg baru , tah apa tah namanya , heee . . kek aiskrim tp aku x mkn pown :/

itu jelah cte masa raya aku . . 

kat bawah nih ada lah ckit gmbr raya aku . . =)

 raya pertama =)


raya keempat =)


 raya kelima =)



ramadhan is coming

assalamualaikum dan selamat sejahtera
mulakan entry dengan bismillah =)

sesungguhnya , esok akan bermulanya detik ketika di mana semua umat islam di seluruh dunia akan berpuasa . . maka , semua orang akan berpusu-pusu ke masjid untuk menunaikan solat tarawih di malam harinya =)

tapi kta kena ingat bulan puasa adalah pesta IBADAH bukannya pesta JUADAH

hah, sila take note yer , semasa berbuka puasa jgn lah makan makanan yang berat , makan ala kadar sahaja . . kerana ini akan menyebabkan korang rasa malas nak g solat sebab terlalu kenyang . . jadi, solat lah dulu baru makan banyak2 yer, hoho ^_^

di kesempatan ini , aku hendak meminta maaf kepada semua orang jika ada salah dan silap yang telah aku lakukan . . minta maaf sgt2 yer . . hulurkan tangan minta maaf =)

sebelum publish entry ni, aku nak ckp kat adik kesayangan aku nih sumthing "zaf, sabar keyh, tuh semua dugaan,lupakan benda tuh,jangan ingat langsung taw! dah2,jgn nangis keyh =) "

*i got new crush, MR WMHH ^^

aku mampu tersenyum semula

aku dah luahkan semua benda yang aku simpan sorang2 .. 
aku bersyukur ada kawan mcm dia yang sebelumnya kekasih ..
x bermakna dia kawan aku sekarang , aku akan gembira tengok dia dengan orang lain ..
lagi2 dengan orang yang aku kenal ..
aku x sanggup simpan sorang2 , aq nekad nak cerita semuanya pada dia ..
segala rahsia aku , aku cerita pada dia ..
tapi aku x tahu lah dia faham atau x ..

okay dah stop cerita atas tuh ..
mcm nih , aku keluar dari bilik tadi trus g dapur nak g toilet ..
pastuh ada neksu aq kat dapur ..
aku masuk dapur smbil melompat keriangan mcm kanak2 , hoho
neksu trus ckp wah, senang hatinya, orang senang hati nih bgus, awet muda, hahaha
aku tersengih terus jalan g toilet ..
pastuh mak aku cakap eleh, nampak je senang hati tapi sebenarnya ada masalah ..
aku terus erk -.-

hah , nmpak x ? seorang mak sgt memahami anak nya .. mak nih tahu2 je adik ade masalah , heheh . . tapi sekarang adik dah okay kowt =)

*sayatahuawaksayangsayasebabsayapownsayangawak



menangis terharu atau sedih ?

situasi di dapur :-

hari nih , kat rumah aku nak belajar masak tomyam ngan kak siti . . sebab semalam aku dah kata kat mak yg aku nak mula belajar masak . . aku nak belajar masak tomyam untuk dia . . aku ckp semuanya =')

nak dijadikan cerita , kak siti telefon pakwe dia ckp die tengah masak . . pastuh pakwe die minta hntr ckit kat die , konon nak merasa lah tuh . . pastuh kak siti kata klu nak kte jumpa lah jom . . kita jmpa kat tasik , kak siti ckp . . aku trus menyampuk tasik x best lah , g teluk menegon jom . . pakwe die tanye ada ape kat sana ? kak siti terus ckp " lah , pakwe dia kan duduk situ "

masa tuh aku tengah potong cendawan , aku terus terdiam , tersenyum sambil menitiskan air mata . . 


aku x pasti perasaan apa nih ? sedih atau gembira ?

yang pasti aku teringin jumpa dia . . 

berharap dia disisi aku sekarang, menempuh dugaan bersama . . 


maaflah kalau ayat aku sangat errr , aku pown x tahu nak cakap apa . . 


*saya x mampu , x kuat nak hadapi sorang2 . . 


susah dan senang

susahnya nak buat orang faham perasaan kita
susahnya nak buat orang sayang kita
susahnya nak puaskan hati semua orang
susahnya nak faham si dia
susahnya nak buat die jadi milik kita
susahnya nak buat dia happy ngan kita
susahnya nak sayang dia dulu
susahnya nak benci dia sekarang
susahnya nak lepaskan dia


senangnya nak buat dia benci kita
senangnya nak jatuh hati kat sesiapa
senangnya nak sayang orang yang sayang kita
senangnya nak buat orang benci kita
senangnya nak buat dia tinggalkan kita
senangnya nak sayang dia sekarang
senangnya nak menangis untuk dia
senangnya nak habiskan duit untuk dia
senangnya nak mainkan perasaan orang
senangnya nak disakiti hati

setiapa sesuatu ada susah senangnya, ada pasang surutnya, ada sedih gembiranya . . 
hargailah orang yang hargai kita
jangan lah sakiti orang yang betul2 sayang kat kita
cukup2 lah buat mereka menangis untuk setiap kesalahan kita

*setiap pesanan ada mesej tertentu =')

running man =)

sedang menononnya sekarang . . =)
cerita nih adalah realiti tv show series , die macam game taw . .
ahli-ahli die terdiri dari artis2 korea . . heee
setiap mnggu mesti tgok , awesome kowt . . hehehe
ingat kan aku sorang je yang tengok antara kawan2 aku , so aku x tahu lah nak cerita kat siapa . .
kalau aku cerita pown t x de sape faham, hoho
nak cerita kat DIA pown  msti x faham -.-
tapi rupa-rupanya si zaf pown tgok gak, hihihi
ada gak peneman yang boleh berkongsi cerita sama-sama . . hahah
kau nih memang lah zaf, suka tiru2 akak . . 
hahaha . . =D

*kesiannya lah si DIA x sihat =/ , awak rehat jelah keyh =)

ahli-ahli running man =)
start from left *jaesuk , joongki , seok jin , jihyo , jong kook , gary , haha , kwangsoo =)